Unisports väg mot en gemensam datastruktur

13 nov, 2020

Komplexa strukturer och varierande säljprocesser blev utmaningen för Unisport i takt med stor tillväxt och förvärv av företag i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien och Nederländerna. Målet var att hitta en gemensam datastruktur för hela verksamheten. Marika Launonen, IT-chef på Unisport, berättar om deras resa mot en enhetlig datastruktur. 

Varför valde ni Microsoft som leverantör för flera av era system?
Microsoft har en bra portfölj för medelstora internationella företag med olika språkversioner och tillägg. Detta gör det möjligt för oss att bygga vanliga processer över länder utan att behöva skräddarsy lösningar. Vi har Business Central för ERP, Customer Engagement för CRM och Power BI för BI samt O365 för slutanvändartjänster.

 

Vad skulle du säga är de största fördelarna med att ha samma leverantör för flera olika system?
Jag skulle säga att det ger en fördjupad kunskap om våra affärsprocesser, förtroende och att det är ett smidigt sätt att arbeta på. Vi från Unisport uppskattar också att arbeta med Releye-anställda eftersom de är väldigt handlingskraftiga.

 

Varför valde ni Releye som implementeringspartner?
Releye rekommenderades av vår nuvarande Navision-leverantör och baserat på mycket god erfarenhet valde vi även Releye som vår BI-partner.

 

Vilka skillnader har du och dina kollegor märkt sedan systemet kom på plats?
CE / CRM har implementerats som ett verktyg för att stödja vår gemensamma Sales Excellence-process och den lanserades framgångsrikt till vår svenska organisation. CE har ökat synligheten för all försäljningsinformation, särskilt möjligheter, och tillhandahållit ett verktyg för processutförande på ett mycket professionellt sätt.

 

Ni arbetar i flera nordiska länder såväl som i Storbritannien. Hur har lanseringen av försäljningsstöd sett ut i dina olika länder?
Vi har kunnat dela information mellan länder om hur man bäst använder det nya systemet. Releye har också varit väldigt bra på att förstå skillnaderna mellan varje land. CE har gjort det möjligt för våra säljare att arbeta på ett gemensamt sätt.

 

BI-projektet pågår fortfarande men kan du kort beskriva er målbild? Vad vill ni uppnå?

Vårt mål är att ha ett Unisport-datalager och Power BI som verktyg för standard- och ad hoc-rapportering. Inledningsvis använder vi Unisport interna data och sedan har vi möjlighet att utvidga räckvidden senare för att även inkludera externa källor för att berika informationen. Ett datawarehouse kommer att tillhandahålla den enda källan för Business Intelligence-sanning. Det är också enkelt att lära sig att använda.

Läs hela kundcaset här 

Unisport

Den nya säljprocessen i Dynamics säkerställer att kundresan blir effektiv

Inspireras och läs mer

Power Platform: Vad är det och hur fungerar det?

Power Platform: Vad är det och hur fungerar det?

Microsoft Power Platform har varit på många människors läppar de senaste åren. Konceptet gör det möjligt för alla, oavsett om du är utvecklare eller inte, att bygga komplexa affärslösningar. Vejai är Senior Utvecklare på Releye och har arbetat med flera produkter inom...

läs mer
Wave 1 2021: Här är nyheterna i Microsofts nya release

Wave 1 2021: Här är nyheterna i Microsofts nya release

Vårens stora release-våg närmar sig! Redan den 1 april påbörjar Microsoft sin nya release Wave 1 2021. I den här releasen längtar vi efter att hugga tag i säljautomation, AI-baserad tilldelning och Track My Technician. Här listar en av våra Dynamics...

läs mer
Manufacturing Cloud: Vad är det och hur fungerar det?

Manufacturing Cloud: Vad är det och hur fungerar det?

Manufacturing Cloud är ett relativt nytt tillskott i Salesforce-familjen som är till för företag inom tillverkningsindustrin. Med plattformen kan företag planera inför sina kommande produktioner och ta del av prognoser för att öka försäljningen och samarbetet inom...

läs mer