1 mars 2019

Denna vecka får du lära känna vår quiz nördiga IT-projekledare, Elin Karlsson! Hon ser till att vi alla blir allmänbildade här på kontoret genom att varje dag anordna en kul och utmanande frågestund. Vill du ha koll på läget? Ja, då ska du definitivt snacka med Elin!

När började du jobba på Releye? 

 –  Jag började jobba här för sex månader sedan. 

Vilket affärsområde tillhör du?  

–  Jag jobbar som IT-projektledare för affärsområdet Digital Solutions. 

Vad gjorde du innan du började jobba hos oss?

– Jag jobbade på Samsung Electronics Nordic och var ansvarig för en utbildningsplattform.  

Vad visste du om Releye innan du började jobba här?  

– Jag visste ingenting om Releye innan jag började här. Jag hittade företaget när jag letade efter roliga projektledarroller på LinkedIn. Efter att ha träffat Daniel på intervju fick jag ett väldigt bra intryck av företaget och kände mig taggad att börja!  

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter? 

– Mina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att ta hand om mina kunder och se till att deras system fungerar bra för dem. Och självklart se till att de får den support de behöver! Sedan hjälper jag även till att projektleda och koordinera allting internt, så att vi alltid kommer framåt i våra olika projekt och så att alla vet vad dem ska göra härnäst.  

Hur skulle du beskriva en vanlig dag på Releye?  

–  En vanlig dag på Releye börjar ofta med en daglig standup, där alla i teamet snabbt går igenom status på olika project och releaser samt lyfter eventuella utmaningar. Det gör vi för att hjälpa varandra att komma framåt i projekten. Därefter brukar jag svara på mail från kunder och kolla status på olika projekt, sen brukar jag äta lunch med mina kollegor och efter det är det vanligtvis projektmöten eller avstämningar med kunder. Sedan får man inte glömma en gofika med kollegorna därimellan!  

Vilken är din största drivkraft i ditt arbete?  

–  Min största drivkraft är att göra kunderna glada och nöjda, samt se till att våra system underlättar deras vardag. Sedan är jag även omgiven av glada och drivna kollegor och det gör att man alltid vill prestera sitt bästa. 

Varför bestämde du dig för att börja jobba hos oss?  

–  För att det verkade vara en väldigt bra företagskultur och härliga kollegor. Jag var även sugen på att jobba på ett mindre företag, där man kan vara med och påverka beslut. Det känns också spännande att få hjälpa företag att bli mer digitala och effektiva i sitt arbete! 

Vad tycker du om att göra på din fritid?  

–  Jag tycker om att hitta på roliga aktiviterter med min hund, som att träna agility eller apportering! Sedan tycker jag också om att träna och åka skidor.