MFA – Då blir det obligatoriskt i Salesforce

Dec 9, 2021

Från och med den 1 februari 2022 blir det obligatoriskt för alla användare att använda multifaktorautentisering (MFA) när de loggar in i Salesforces produktionsmiljöer. Än så länge är det inget tvång, utan upp till din Salesforce-administratör om det ska vara obligatoriskt eller inte. Så vad innebär det egentligen för dig som använder Salesforce? Vår Tech Lead, Mike Bogunov, förklarar vad det innebär och ger svar på de vanligaste frågorna.

Vad är MFA?

MFA, eller Multi-factor authentication som det står för, är en säker autentiseringsmetod som kräver att användare bevisar sin identitet genom att tillhandahålla ett bevis när de loggar in. Ett bevis kan vara något användaren känner till, till exempel ett användarnamn och lösenord och ett annat bevis ska vara något användaren har, till exempel en autentiseringsapp eller säkerhetsnyckel.

Hur påverkas jag av MFA?
När multifaktorautentiseringen har aktivirets måste du ange ytterligare en autentiseringsfaktor varje gång du loggar in i Salesforce-miljön.

Vilka MFA-alternativ finns för Salesforce?

1. Salesforce Authenticator mobilapp – När någon försöker logga in på ditt konto får du ett meddelande på telefonen. Om du känner igen aktiviteten trycker du på godkänn-knappen. Om du inte känner igen den trycker du på Neka-knappen och inloggningsförsöket blockeras.

2. Tredje parts tidsbaserade engångslösenord (TOTP) autentiseringsappar – Dessa appar genererar slumpmässiga, tillfälliga verifieringskoder. Användaren får koden på sin telefon eller e-post och måste sedan skriva in den i ett specifikt fält när den loggar in.

3. Universal Second Factor (U2F) säkerhetsnyckel- Istället för att ange engångslösenord eller använda Salesforce Authenticator-appen kan användare sätta in sin U2F-säkerhetsnyckel i lämplig port på sin dator (vanligtvis sin USB-port) för att slutföra verifieringen.

 

Hur ska vi göra för att aktivera MFA?

1. Användare som loggar in med SSO (single sign-on):

a. Använd MFA i din Active Directory (som aktiveras av IT för alla användare som loggar in på Salesforce). Eller,
b. Aktivera MFA i Salesforce för dessa användare (kan konfigureras av din Salesforce-administratör)

2. Användare som loggar in med Salesforce Authentication Authentication

a. Aktivera MFA i Salesforce för dessa användare (kan konfigureras av din Salesforce-administratör)

Om dina användare loggar in via Salesforce-konton måste du:

1. Aktivera MFA i Salesforce för dessa användare (kan konfigureras av din Salesforce-administratör)

Vad ska vi tänka på?

Bestäm vilken lösning ni vill använda.
Sätt ett datum för när du vill aktivera den (innan 1 februari 2022), informera alla slutanvändare i förväg om ändringen och ge instruktioner om hur du ställer in MFA och använder den.
Definiera ansvarig administratör och visa hur man använder återställningsfunktionerna
Verifiera säkerhetsåterställningsplanen (dubbla MFA- eller dubbla administratörskonton) för Salesforce-administratörskontot
Ta hjälp av er partner för att få hjälp med att aktivera MFA för alla nödvändiga användare. Som administratör aktiverar du MFA genom behörigheter eller profilinställningar. Användare registrerar verifieringsmetoder för MFA genom sina egna personliga inställningar. Salesforce rekomenderar att registrera mer än en metod.

Är du en Releye-kund hjälper vi dig!

Fler inlägg

Nytt kundcase med Uppsala Monitoring Centre

Nytt kundcase med Uppsala Monitoring Centre

Uppsala Monitoring Centre Med Salesforce har det blivit enklare för Uppsala Monitoring Centre att samarbeta och följa upp sitt arbete.   Letade efter ett pålitligt system När UMC kom i kontakt med Releye använde de ett CRM-system med många specialanpassningar vilket...

read more
9 favoriter från Salesforce Winter ‘22 release

9 favoriter från Salesforce Winter ‘22 release

I helgen släppte Salesforce sin winter '22 release! I den här releasen hittar vi bland annat dynamiska mätdiagram, snyggare mejlmallar och en ny startsida för mobilappen. Sofia Carling, Martin Broliden och Sander Svensson Svenungsson är affärskonsulter på Releye och...

read more
Wave 2 2021: Nyheterna i Microsofts senaste release

Wave 2 2021: Nyheterna i Microsofts senaste release

I mitten av oktober får vi äntligen ta del av Microsofts Release Wave 2 för 2021. I releasen hittar vi bland annat nyheter i Dynamics 365 Sales, Customer Service och såklart i Marketing. Microsofts AI-assistent för att skapa innehåll och chattintegration med Teams...

read more