Dreamforce 2022

Dreamforce 2022 från ett tekniskt perspektiv

Dreamforce är en årlig konferens som syftar till att samla Salesforce-communityt för att dela med sig av kunskap, men framförallt för att lära sig och vara uppdaterad på de senaste nyheterna. Årligen samlas det över 180 000 deltagare och utöver nätverket kan Trailblazers förvänta sig ett hav av nya Salesforce-innovationer, såväl som otaliga utbildningssessioner och presentationer från visionära talare. 

Vi har skickat vårt Dreamteam som ska åka till San Francisco och delta under Dreamforce med förhoppningen om att de tar med sig smarta, innovativa och nytänkande insikter tillbaka till oss. Mike Bogunov är Head of technical operations hos Releye och kommer med sin tekniska analysförmåga bidra med mängder av tekniska insikter och perspektiv. Detta är vad Mike ser fram emot.    

1. Vad ser du mest fram emot på Dreamforce 2022? 

Jag ser fram emot att lära mig mycket och få en djupare inblick i plattformens framtid.  Men självklart, ha en rolig Dreamforce-upplevelse. 

 2. Vad hoppas du på att lära dig och ta med dig tillbaka till Sverige?  

Under Dreamforce brukar Salesforce presentera sin vision och alla viktiga förändringar som kommer att ske under nästkommande releaser. Under dessa intensiva dagar finns det hundratals olika hands-on sessioner och demos man kan gå på. Det ska bli intressant och kul att få testa samt lära sig de olika delarna och funktionerna av plattformen, som ännu inte har släppts. En annan viktig del att ta med sig tillbaka hem, är att inspireras av andra partners och kunders resa inom Salesforce och att ta med sig idéer som kan effektivisera vår implementationsmetod. 

 3. Vad hoppas du kunna bidra med? 

Salesforce plattform är så mycket bredare än bara ett CRM-system, det viktigaste tycker jag är att utvärdera olika moduler och funktioner för att förstå hur man kan applicera dem till de processerna som våra kunders verksamhet fortfarande gör manuellt.  

 4. Vilka sessioner kommer du att gå på?  

Det är mycket svårt att välja mellan de olika sessionerna eftersom det finns så många. Men jag tänker fokusera på de sessioner som innefattar arkitektur, utveckling, plattform och automation. 

 5. Vilken talare ser du fram emot att lyssna på och varför? 

Jag vill såklart lyssna på Marc Benioff och Bret Taylor, samt alla fantastiska utvecklare och arkitekter som kommer att berätta det absolut mest relevanta och viktiga om Salesforce. I år kommer även ett flertal kända personer att prata mer generellt om viktiga sociala och ekonomiska utmaningar vår värld står inför just nu. Bland de vill jag lyssna på Jane Goodal, Lawrence Summers och Bono. 

 6. Vad ska ni göra i San Francisco när ni är där?  

Förutom själva konferensen finns det massor av sevärdheter och saker man skulle vilja hinna med att göra. San Francisco är en fantastisk stad, men att promenera längs stränder och kajer tycker jag väldigt mycket om, samt äta god mat på kvällarna.  

 7. Vilken Salesforce-maskot tycker du bäst om och varför? 

Astro är den gulligaste tycker jag, han är också universell och symboliserar hela  Salesforce ekosystem. Samtidigt står Codey min roll mycket nära. Codey är mäktig och snäll vilket symboliserar vi som jobbar med Salesforce.  

 

Läs vårt inlägg där vi intervjuar Martin som också åker ner till Dreamforce 2022

Läs mer om Dreamforce här