Robin och Gustaf, våra key account managers på Releye besökte Grinda Lantbruk för välgörenhetsarbete tillsammans med Salesforce. Att ge tillbaka är kärnan i Salesforce kultur och därför bjuder de in sina anställda och partners för att årligen utföra välgörenhetsarbete. Tanken bakom VTO-days är att hjälpa och förena gemenskap samt att bidra till nya möjligheter för vårt samhälle.
Som Saleforce-partner känns det fint att få samarbeta även på detta sätt
– Gustaf Thunqvist (KAM Releye)
Vad är VTO?
VTO är en förkortning för ”volunteer time off” och betyder att företag erbjuder betalda lediga dagar för anställda att frivilligt ställa upp för ett ideellt ändamål. Företag som erbjuder VTO -days bidrar till socialt ansvar och erbjuder anställda betald ledighet för att delta i samhällstjänstprojekt.
Salesforce VTO – days är ett volontärsprogram som erbjuder sina anställda att dela med sig av sina färdigheter och expertiser för att hjälpa och stärka samhället, förbättra fler liv och göra mer nytta.
Anställda personer på Salesforce får sju betalda dagar att utföra volontärsarbete (VTO) varje år. Det kan vara allt ifrån volontärarbete på en skola eller virtuellt mentorskap för att stödja organisationer med teknisk och professionell expertis. Alla anställda uppmuntras att använda sin VTO på ett sätt som är personligt för dem själva och för det som ligger nära hjärtat.
Att ge tillbaka och engagera sig i våra lokala samhällen är kärnan i vår kultur och var utan tvekan en av anledningarna till att jag började arbeta på Salesforce för nästan ett år sedan – Martin Henning Morrisette (Customer Success Salesforce)
Denna gång åkte Salesforce och Releye djupt in i Stockholms skärgård för att hjälpa till med lantbruk och djur i ett naturreservat på Grinda Lantbruk.
Grinda Lantbruk ägs av Skärgårdsstiftelsen och drivs som ett småskaligt jordbruk. Djuren betar i naturreservatet och därmed bevaras och återställs gamla kulturmarker.
På gården finns kor, hästar, får, getter, grisar, höns, ankor och kaniner. Flera av djuren är av svenska lantraser: Fjällkor, Rödkullor, Gotlandsruss och Nordsvensk brukshäst. Gården är öppen året om med aktiviteter såsom ponnyridning och häst & vagnturer.
Grinda Lantbruk tar tacksamt emot hjälp med gårdssysslor från volontärer, familjer eller sällskap.
Skärgårdsstiftelsen bedriver ett fantastiskt arbete för att bevara och utveckla skärgården. De äger mark och uthyrningsbostäder och ser till så att många kan besöka vår storslagna skärgård. På Grinda ser de till att hålla ytor öppna med hjälp av ett småskaligt lantbruk. Den här dagen fick vi förmånen att hugga upp ved, måla och flytta hagar för både kor och får – Gustaf Thunqvist (KAM Releye)