Salesforce släpper ny lösning som ska hjälpa företag att hålla koll på sin miljöpåverkan

Häromdagen släppte Salesforce en ny lösning: Sustainability Cloud. I denna ska företag enkelt kunna se sin miljöpåverkan och använda datadrivna insikter för att påbörja ett förändringsarbete som gör nytta för vår planet.

Klimatförändringarna är de största, viktigaste och mest komplexa utmaningarna som vi människor någonsin har mött, och när det kommer till att skydda planeten har vi alla en viktig roll. Därför måste vi alla arbeta tillsammans för att uppnå klimatmålen – och det gäller även på våra arbetsplatser.

– På Salesforce har vi alltid trott att affärer är den största plattformen för förändring. Att ta tag i klimatförändringarna snabbt och i stor skala är avgörande för att se en tydlig vändpunkt innan 2020. Idag måste företag arbeta tillsammans för att vara den största drivkraften för klimatåtgärder som världen har någonsin sett, säger Suzanne DiBianca, chef för konsekvensanalys och EVP för företagsrelationer på Salesforce.

Salesforce Sustainability Cloud – lösningen som hjälper företag att vidta miljöåtgärder

Med Salesforce Sustainability Cloud kan företag nu spåra, analysera och rapportera sin koldioxiddata i Salesforce Einstein Analytics, som hjälper dem att skapa dynamiska rapporter och instrumentpaneler. Något som hjälper företagen att få insikter och driva klimatåtgärder i större skala – och för första gången kan de fullt ut förstå sin egen miljöpåverkan.

Läs mer om Salesforce Sustainability Cloud eller kontakta våra duktiga konsulter om du har frågor om Salesforce-plattformen.