Salesforce och Microsoft inleder nytt samarbete för att möta ökade kundkrav

Nu har både Salesforce och Microsoft gått ut med information om att de kommer utöka sitt strategiska partnerskap genom att flytta Salesforce Marketing Cloud till Microsoft Azure. Flytten görs för att möta ökade kundkrav och det innebär att Salesforce inom en snar framtid kommer köra Microsoft Azure som sin offentliga molnleverantör. Det utökade partnerskapet mellan Salesforce och Microsoft innefattar också nya integrationer som knyter samman Salesforce Sales Cloud och Service Cloud med Microsoft Teams.

Det var den 14 november som både Salesforce och Microsoft meddelade att de har planer på att utöka sitt strategiska partnerskap genom en migrering av Salesforce Marketing Cloud till Microsoft Azure. Flytten ska göra det möjligt för Salesforce att optimera prestandan på Marketing Cloud för att möta de ökade kundkraven som berör datasäkerhet, integritet och efterlevnadskrav.

Salesforce Sales Cloud och Service Cloud får en standardintegration till Microsoft Teams

För att stödja sina gemensamma kunder som använder både Salesforce CRM och Microsoft Teams, kommer Salesforce även att bygga nya integrationer som knyter samman Salesforce Sales och Service Clouds med Teams. De nya integrationerna, som planeras vara klara i slutet av 2020, ska göra det möjligt för säljare och serviceteam att komma åt Salesforce, direkt i Microsoft Teams.

Salesforce och Microsoft – båda parter glada över ett gemensamt samarbete

Både Salesforce och Microsoft verkar vara glada över det utökade samarbetet. Då de i ett pressmeddelande uttalar sig enligt följande:

– På Salesforce är vi otroligt fokuserade på att skapa förtroende och driva framgång för våra kunder. Därför är vi oerhört glada över att utöka vårt partnerskap med Microsoft för att samla den ledande CRM-plattformen med Azure och Teams, för att kunna leverera otroliga kundupplevelser, berättar Marc Benioff och Keith Block på Salesforce, och Microsofts VD verkar instämma:

– I en värld där varje företag håller på att bli ett digitalt företag, vill vi göra det möjligt för varje kund och partner att bygga fantastiska upplevelser på våra ledande plattformar. Genom att sammanföra krafter från Azure och Microsoft Teams med Salesforce, är vårt mål att hjälpa företag att utnyttja kraften i Microsoft Cloud för att betjäna kunden på ett bättre sätt, säger Satya Nadella.

Även vi på Releye är glada över det nya samarbetet.

– Vi är glada över denna nyhet då vi konsulterar på både Salsforce och Microsofts plattformar och ser ökade krav från våra kunder kring standardintegrationer, säger Charlotte Magne, Head of Business Area Salesforce på Releye.

Vill du veta mer om Salesforce eller Microsoft? Kontakta våra duktiga konsulter!