7 favoriter från Salesforce Spring 24′ release

Med ett stort fokus på ökad användarvänlighet och tillgänglighet har vi handplockat några av de mest användbara uppdateringarna i Salesforce Spring 24′. Utforska de senaste funktionerna inom Seller Home, skräddarsydda fält, enklare hantering av rapporter och Account Intelligence View för att optimera ditt team.  

 

1. Seller Home


”Seller Home” är skapat för att ge säljteamet en övergripande överblick över sin verksamhet. På en och samma vy får säljarna en snabb översikt över viktig information som: 

  • Möjligheter 
  • Konton 
  • Leads 
  • Kontakter 
  • Vecko- eller målsättningar 
  • Dagens händelser 
  • Att-göra-listor 
  • Senaste inlägg 
  • Kontaktrekommendationer – identifierade av Einstein baserat på användarens e-post och händelser. 

För att aktivera Seller Home, navigera till inställningar och sök efter ”Home”. Där kan du smidigt aktivera instrumentpanelen. Observera att Seller Home är standardstartsidan för Sales, Sales Console och Sales Engagement-apparna. Den visas därför automatiskt om ingen anpassad startsida har tillämpats. 

Uppdateringen omfattar Lightning Experience i Professional, Enterprise, Performance och Unlimited-utgåvorna med Sales Cloud.

 

2. Enhetsanpassade fält på desktop och mobil 

Med den senaste releasen blir det möjligt att skapa regler baserade på vad du vill se beroende på vilken enhet du använder. Det innebär att du kan välja vilka specifika fält som ska vara synliga på mobilen och vilka fält som ska vara synliga på desktop. 

Denna uppdatering gäller för Lightning Experience i Group, Professional, Enterprise, Performance, Unlimited och Developer-utgåvorna. 

 

3. Flytta fler kolumner samtidigt i rapporten

 

 

I den senaste uppdateringen kan du nu smidigt flytta flera kolumner samtidigt i Lightning-rapportskaparen. Tidigare var denna funktion endast tillgänglig i Salesforce Classic. 

Denna förändring gäller Lightning Experience i Group, Essentials, Professional, Enterprise, Performance, Unlimited och Developer-utgåvorna.

 

4. Förbättrad användning av filter i rapporter

Nu kan du ändra fältet i ett Lightning-rapportfilter utan att behöva radera och lägga till ett nytt filter. Till exempel kan du ändra ett filter från ”bransch” till ”typ” i en rapport om konton utan att radera och återskapa filtret och dess logik. Tidigare var det endast möjligt att ändra operatören och värdet, inte själva fältet. Denna funktion fanns tidigare endast tillgänglig i Salesforce Classic. 
 
Denna förändring gäller för Lightning Experience i Group, Essentials, Professional, Enterprise, Performance, Unlimited och Developer-utgåvorna.

5. Account Intelligence View


Salesforce Spring 24’ gör det möjligt att enkelt filtrera konton (1) och se statistik som det totala värdet av öppna möjligheter och nästa stängningsdatum (2). För att se detaljerade aktiviteter, möjligheter och ärendedata för enskilda poster, klicka på sidopanelikonen (3) bredvid posternas namn. I sidopanelen kan du smidigt växla mellan flikar som visar aktivitetsdata eller relaterade poster (4) eller logga aktivitet (5) utan att lämna Intelligence-vyn. 

Account Intelligence View gäller Lightning Experience i Professional, Enterprise, Performance och Unlimited-utgåvorna med Sales Cloud. 

 

6. Omni-Channel med sidofältslayout


Nu får du en större överblick över ditt arbete och kan enkelt växla mellan olika arbetsuppgifter med det nya Omni-Channel-sidofältet. Fliken kan enkelt fällas ihop när extra utrymme behövs. Sidofältet fungerar i appar med antingen standard- eller konsolnavigation. 

Denna förändring gäller Lightning Experience i Professional, Enterprise, Performance, Unlimited och Developer-utgåvorna.

 
7. Dynamiska actions på mobilen 

Vår sista favorit i releasen förenklar användarupplevelsen på mobila enheter. Genom att tillämpa åtgärdsregler baserat på användare, roll eller andra specifika kriterier kan du skapa en mer personlig och skräddarsydd vy, till exempel på kundkortet eller kontaktkortet. Använd Lightning App Builder för att smidigt tilldela åtgärder och finjustera inställningarna med filter.

Dynamiska actions på mobila enheter gäller för Lightning Experience på skrivbordet och Salesforce-mobilappen i Group, Essentials, Professional, Enterprise, Performance, Unlimited och Developer-utgåvorna.

Vill du veta mer om Salesforce senaste release och hur du kan dra nytta av den? Kontakta oss!