Ledarskap och tillväxt – exempel på hur vi jobbar med dessa viktiga frågor

Releyes Salesforce-affärsområde växer med stormsteg. Nöjda kunder, ett sammansvetsat team och ett tydligt ledarskap är några av ingredienserna till tillväxten.

Att utveckla formella och informella ledare är en central fråga i organisationer som växer snabbt. Det är en fråga som vår affärsområdeschef Charlotte Magne har jobbat med de senaste 3 åren i sin roll under utvecklingen av vårt Salesforce-affärsområde. På en marknad där efterfrågan är högre än utbudet är det extra viktigt att se till att vi har rätt kompetens på plats, och att vi jobbar med ett kontinuerligt lärande.

För att stärka ledarskapet ytterligare tog vi hjälp av Novare och deras mentorskapsprogram. Programmet bygger på att ledare och experter från olika sektorer matchas ihop med adepter för att dela med sig av sina erfarenheter. Ett mentorskapsprogram har även etablerats inom Salesforce-affärsområdet, som kommer att vidareutvecklas under året.

För att få ny input och utveckla sin egen kompetens blev Charlotte i våras adept i Novares Mentorprogram. Nu leder programmet mot sitt slut och vi är nyfikna på vad hon har tagit med sig och hur det har gått.

 

Hur kommer det sig att du blev adept i Novares Mentorprogram?
– Det har hänt en hel del sedan jag började på Releye för sex år sedan och både jag och organisationen har utvecklats massor. Ett av våra viktigaste mål just nu handlar om hållbar tillväxt och för att få både verktyg och stöttning valde vi att ta hjälp av Novare Leadership Academy. Jag hade tidigare blivit tipsat om programmet från vänner och bekanta och kan varmt rekommendera det.

Du har ju varit adept i Novares mentorprogram i snart 9 månader, vad tar du med dig?
– Jag har dels utökat mitt nätverk och lärt känna nya, spännande människor. Sedan har jag också fått större insikter i hur andra bolag gör och tänker kring specifika områden. Det har varit väldigt värdefullt att se hur det ser ut utanför Releye och jag har gjort mitt bästa att plockat med mig delar in i vår organisation.

Hur har det fungerat att ha en extern mentor?
– Det har fungerat jättebra. Att ha en senior mentor utanför Releye har bidragit till många nya idéer och gjort det möjligt att tänka nytt, annars är det lätt att fastna i det vi alltid har gjort. Det har också varit skönt att kunna bolla tankar och få feedback från en person som både kan bidra med strategiska tips och mer ”hands on”.

Vilka är dina viktigaste värderingar som ledare?
– Jag tycker att engagemang, lyhördhet och tillgänglighet är viktiga egenskaper som ledare. Det är viktigt att få möjlighet att utmanas samtidigt som det ska finnas utrymme för att göra fel. Att ha tydliga mål och förväntningar är också en förutsättning för att skapa bra samarbete internt och för att skapa en förändring tillsammans.

Vad är du som ledare mest stolt över under 2021?
– Jag är väldigt stolt över vårt team och vad vi har åstadkommit tillsammans under det senaste året. Att dubbla omsättningen under ett år är vanligtvis tufft, men ännu svårare under ett covid-år med hemmajobb och alla utmaningar som kommer med det.

Vad ser du framemot 2022??
– Vid årsskiftet gick jag in som Vice VD för Releye, och kommer framåt ta ett ännu större ansvar för våra tillväxtfrågor på central Releye-nivå. Detta ser jag fram emot, och ser stora möjligheter framåt. Vi håller på att etablera mentorskapsprogrammet internt för att fostra fler ledare och sprida lättare kunskap samt att efterfrågan på våra tjänster är fortsatt hög och vi anställer som aldrig förr vilket är superroligt.

 

Läs fler artiklar