Releyes favoriter från Salesforce Spring ’23 release 

Våren står ännu inte på glänt, men det gör Salesforce Spring ’23 release. I den nya våriga releasen släpps nya funktioner och uppdateringar av Salesforce CRM-plattform. Salesforce Spring ’23 release omfattar nya uppdatering med funktioner som förenklar plattformen, med syftet att hjälpa företag att förbättra sin kundupplevelse och samarbete genom att effektivisera sina processer. Vi på Releye har sammanfattat våra favoriter: 

Favoriter från Salesforce Spring 23 release: 

1. Förbättrad mobilupplevelse: Salesforce-mobilappen har uppdaterats med nya funktioner och förbättringar, såsom förbättrad navigation, snabbare laddningstider och ökade produktivitetsfunktioner. Nya mobila förmågor, inklusive en uppdaterad mobilapp med förbättrad offline-åtkomst. 

2. Nya Sales Cloud-funktioner: Salesforce har lanserat en rad nya funktioner som underlättar hanteringen av offerter, beställningar och avtal inom Sales Cloud. Genom att förbättra möjligheterna för leadhantering kan företag nu hantera hela säljprocessen från början till slut på ett och samma ställe. 

  • En av de nya funktionerna är möjligheten att skapa offerter och beställningar direkt från en lead-profil i Sales Cloud. Genom att använda Sales Clouds nya visuella verktyg kan säljteamet enkelt skapa och hantera offerter och beställningar, och koppla dem direkt till respektive lead eller konto. Detta ger säljteamet en översikt över hela säljprocessen på ett och samma ställe, vilket underlättar arbetet och minskar risken för missförstånd och fel. 
  • En annan ny funktion är möjligheten att hantera avtal direkt från Sales Cloud. Genom att använda Sales Clouds nya verktyg kan säljteamet hantera hela avtalsprocessen från början till slut, inklusive att skapa, redigera och godkänna avtal. Säljteamet kan också spåra statusen på avtal i realtid och få en översikt över vilka avtal som är under behandling, vilka som är godkända och vilka som behöver åtgärdas. 

3. Förbättrad Customer Journey Builder: Salesforce introducerar förbättringar i sin Customer Journey Builder, vilket kommer att hjälpa företag att skapa, hantera och mäta påverkan av kundresor. 

4. Ökad flexibilitet i Flow Builder: Salesforce förbättrar sin Flow Builder genom att göra det möjligt att hämta extern data via http-anrop. Tidigare har Flow Builder endast hanterat intern data, nu kan ni via Flow Builder hämta data från externa system och bygga logik med hämtad data direkt i Salesforce. 

5. Dynamiska sidor för Leads: Nu stödjer även Leads-objektet Dynamiska sidor. Det betyder att ni kan konfigurera Leadssidorna med större frihet, samt minska beroendet till Record Types & Page Layouts. Dynamiska sidor är inte helt nytt utan har i tidigare releaser implementerats i andra objekt, så som Konto och Kontakt 

6. Dynamiska relaterade listor: Använd den här komponenten för att lägga till en enda relaterad lista på din Lightning-sida och anpassa den direkt i Lightning App Builder i stället för i sidlayoutredigeraren. I komponentens egenskaper väljer du listans fält och sorteringsordning, tillämpar filter, lägger till åtgärder och ger listan ett beskrivande namn. 

Du kan också konvertera en befintlig relaterad lista till en dynamisk relaterad lista. I Lightning App Builder väljer du en befintlig komponent ”Relaterad lista – Enkel” på sidan. Klicka sedan på ”Uppgradera nu” i fönstret för listans egenskaper. 

7. Förbättrat Einstein Language: Salesforce introducerar nya funktioner i Einstein Language, vilket gör det möjligt för företag att bättre förstå kundbehov och generera personliga rekommendationer. Einstein Language används för att skapa intelligenta chattbotar, intelligenta sök- och klassificeringsfunktioner, automatiserade kundtjänstsystem och mycket mer. Det kan hjälpa företag att effektivisera sina processer och förbättra kundupplevelsen genom att erbjuda snabbare och mer exakta svar på kundfrågor, hjälpa till med översättning och öka effektiviteten i företagskommunikationen. 

8. Ställ in ett dynamiskt rapportfilter: På användarfältet för att presentera personliga resultat för varje användare. När du filtrerar på användarfält väljer du Använd relativt värde, vilket gör att du kan filtrera rapporter och listvyer på fler fält än objektägarfältet. Funktionen gör det möjligt för användare att filtrera i en rapport baserat på ett valt värde i en annan rapport.  
 
Dynamiska rapportfilter kan användas på ett smidigt sätt om exempelvis två säljare delar ansvaret för ett säljprojekt. Standardfunktionalitet i Salesforce tillåter endast en person som säljprojektsägare, men det är möjligt att skapa ett eget fält (Lookup till användaren) vid namn “Offertansvarig i säljprojektet”.  
 
Med dynamiska rapportfilter går det att filtrera på fältet “Offertansvarig i säljprojektet genom att använda relativt värde ($User). Användaren som är tillagd som “Offertansvarig i säljprojektet” kommer nu kunna ta del av en rapport som visar säljprojekt där hen står som “Offertansvarig i säljprojektet”.

 

9. Importera kontakter och leads med en guidad upplevelse: Genom att aktivera ”Basic Data Import” i Salesforce Setup aktiveras en ny funktion för användare av Sales Cloud, som ger en guidad guide för att importera leads eller kontakter. Den nya guiden ger ett enkelt gränssnitt som guidar dem genom stegen för att importera en CSV-fil. Användare behöver importbehörigheter för kontakter eller leads för att kunna använda den här funktionen. ​”Basic Data import” ska vara mer användarvänligt än tidigare importverktyg och har en högre gräns för antalet poster som kan importeras på en gång. Den har också stöd för flera språk, valutor och tidszoner, samt kräver inte någon förkonfiguration av data som behöver importeras, vilket tidigare verktyg har krävt. Trots dessa skillnader är det värt att notera att Basic Data Import inte ersätter Salesforce andra importverktyg, såsom ”Salesforce Data Loader”, som fortfarande erbjuder mer avancerade importalternativ. 

 

10. Account Discovery eller ”Kontoupptäckt”: är en instrumentpanel som är byggd ovanpå CRM Analytics och kan nås direkt från kontolistvyn. Med hjälp av AI & Einstein utvärderar funktionen alla konton med hjälp av ett ”Health Score”. Ett konto med lågt ”Health Score” kan behöva mer uppmärksamhet.​ 

11. Förbättra din webbplats SEO med strukturerade data​: Nu kan du använda <script>-taggen för att lägga till strukturerade data på enskilda sidor på din hemsida. Strukturerade data innehåller viktiga siduppgifter i ett standardiserat format som hjälper sökmotorerna att förstå innehållet och betydelsen av en webbsida. Med bättre förståelse för innehållet på din webbplats visar sökmotorerna dina sidor på ett mer engagerande sätt, vilket kan leda till ökad trafik till din webbplats. ​ 

12. Field Service: Få hjälp med förbättrad schemaläggning och optimering från Salesforce experter. En ny lärandekarta vägleder dig genom att konfigurera optimering, skapa optimeringsjobb, utforska optimeringsmått, få rekommendationer för schemaläggning, övervaka din optimering och mycket mer.​ 

Var: Den här funktionen finns tillgänglig för Enterprise, Unlimited och Developer som har ”Field Service managed package installerat.​  

Hur: Gå till lärandekartan i Salesforce Hjälp för att hitta relevanta ämnen, videor och andra resurser. Klicka dig igenom varje steg i lärandekartan för att lära dig mer. 

13. Sales Cloud – Inspektion av Pipeline:  

 • ”Inspection of Pipeline” är en ny funktion i Sales Cloud som ger försäljningschefer en visuell bild av sin försäljningspipeline och hjälper dem att identifiera potentiella problem och förbättringsområden. 
 • en grafisk överblick av din försäljningspipeline och identifiera lättare nya möjligheter eller risker.  
 • Identifiera trender och mönster i pipeline, som affärer som konsekvent fastnar i en viss fas eller affärer som konsekvent rör sig snabbt genom pipeline. 
 • Gå in i enskilda affärsmöjligheter för att få en mer detaljerad bild av deras framsteg och identifiera potentiella flaskhalsar eller problem. 
 • Spåra och hantera sin teams försäljningsaktiviteter och se till att alla följer samma försäljningsprocess och bästa praxis. 
 • Ökad transparens i hela teamet: Alla kan se nya affärer, värden och försenade affärsmöjligheter.  
 • För att kunna nyttja dessa nya funktioner krävs en tilläggslicens ovanpå din Sales Cloud-licens.  

14. Sales Cloud – Samarbetsbaserade Prognoser Samarbetsbaserade Prognoser” är en funktion i Salesforce Sales Cloud som gör det möjligt för försäljningsteamet att samarbeta för att skapa och uppdatera prognoser på ett mer effektivt sätt.  

 Genom att samarbeta och dela information kan försäljningsteamet få en mer korrekt och realistisk bild av sin pipeline och vad som behöver göras för att uppnå sina försäljningsmål. Funktionen gör det möjligt för försäljningsledare att se säljprognoser i realtid och att justera dem baserat på den senaste informationen från teamet. 

 Det krävs en extra licens för att använda samarbetsbaserade prognoser i Sales Cloud. Funktionen är tillgänglig som en tilläggslösning som heter ”Collaborative Forecasts”. För att använda denna funktion behöver du en Sales Cloud-licens och en Collaborative Forecasts-licens per användare. 

15. Sales Cloud – Einstein Activity Capture : Spårning av aktivitetsfältens historik​. Den nya funktionen i ”Einstein Activity Capture” gör det möjligt att spåra ändringarna på Händelser och uppgifter. Du kan spåra upp till 6 fält (standard eller anpassade) från uppgifter och händelser och se vilka ändringar som gjorts i dessa fält.

16. Marketing Cloud – Ladda upp bilder i originalstorlek: Nu kan du ladda upp bilder i ursprunglig storlek direkt till Salesforce Marketing Cloud. Istället för att behöva ändra storleken manuellt, kan du nu spara tid och ansträngning genom att använda den nya funktionen för lokal bilduppladdning. 

 För att ladda upp en bild i ursprunglig storlek, aktiverar du bara funktionen för lokal bilduppladdning och väljer den bild du vill använda. Därefter väljer du önskad bildinställning för att anpassa bilden efter dina marknadsföringsbehov. 

 Genom att använda denna nya funktion kan du enkelt hantera och bearbeta bilder för din marknadsföring på ett effektivt sätt. Detta resulterar i högre kvalitet på ditt marknadsföringsmaterial och mer professionellt utseende 

Detta är bara några exempel av många nya funktionerna som ingår Salesforce Spring ’23 releasen. Med dessa förbättringar fortsätter Salesforce att tillhandahålla företag med nya verktyg som förbättrar deras kundupplevelse, samarbete och verksamhet.  

Sammanfattningsvis är Salesforce Spring ’23 release en betydande uppdatering som tar med nya och spännande funktioner som är utformade för att hjälpa företag att förbättra sina kundupplevelser, samarbeten och processer. Genom dessa förbättringar fortsätter Salesforce att vara den ledande plattformen för kundrelationshantering och ger företag de verktyg de behöver för att lyckas Vi står vid er sida på denna resa. 

 

Läs mer om Salesforce här.

Läs mer om Salesforce spring 23 release här.