Power platform

Power Platform: Vad är det och hur fungerar det?

Microsoft Power Platform har varit på många människors läppar de senaste åren. Konceptet gör det möjligt för alla, oavsett om du är utvecklare eller inte, att bygga komplexa affärslösningar. Vejai är Senior Utvecklare på Releye och har arbetat med flera produkter inom Power Platform. Ett av Vejai:s senaste arbete är Releyes Bisnode PowerApp, en app som ger företag exakta och uppdaterade företagsdata. I det här blogginlägget berättar han mer om Power Platform och vad du kan använda den till.

Hur skulle du förklara Power Platform?

Microsoft Power Platform är i grund och botten en kombination av fyra kraftfulla affärsapplikationer som består av Power Automate, PowerApp, PowerBI och det senaste tillskottet Power Virtual Agents. Med produkterna kan företag bygga komplexa affärslösningar som analyser, visualiserar och automatiserar olika affärsprocesser, utan att skriva en enda kodrad.

Power Automate 

Power Automate gör det möjligt för användare att automatisera arbetsflöden inom organisationen. Eftersom många företag letar efter snabbare sätt att hantera manuella uppgifter på kan Power Automate hjälpa företag att automatisera dagliga aktiviteter som till exempel att synkronisera filer, samla in data eller få aviseringar.

Power App

Med Power App kan användare bygga affärsapplikationer för datorer, surfplattor eller mobiler. Genom dragand-drop går det enkelt att lägga till textrutor, filter, fält och andra smarta funktioner som behövs för att skapa moderna applikationer. Apparna kan användas för att hämta information från flera datakällor som tillexempel Outlook, Dropbox och Dynamics 365. Många har använt Power App för att exempelvis bygga appar för onboarding av nyanställda eller för service-förfrågningar.

Power BI

Power BI är ett smart och interaktivt datavisualiserings- och analysverktyg för business intelligence. Plattformen används för att hämta in och strukturera data från många olika källor. Med datan kan företag i sin tur skapa interaktiva rapporter och dashboards som ger värdefulla insikter och analyser över verksamheten.

Power Virtual Agents

Virtual Agents är det senaste tillskottet till Power Platform som gör det möjligt att skapa chattrobotar som företag kan använda för att besvara frågor från kunder eller besökare på webbplatsen. På samma sätt som de andra produkterna i Power Platform kan även dessa robotar skapas utan en utvecklare.

 

Läs mer om Microsoft här