Affärskonsult

Sofia Carling

’’Det som fick mig att vilja stanna på Releye efter min praktik var den härliga stämningen bland kollegorna’’ – Sofia Carling

Vad fick dig att välja Releye?

Jag hittade till Releye genom Systemvetardagen när jag pluggade Data och Systemvetenskap på Stockholms Universitet och gjorde min praktik här under min sista termin. Det som fick mig att vilja stanna på Releye efter min praktik var den härliga stämningen bland kollegorna. Releye är ett lagom stort bolag men som jobbar med stora kunder, där ledarskapet ger stora utvecklingsmöjligheter där alla åsikter hörs.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En dag är inte den andra lik och det är en av anledningarna till att jag trivs så bra i rollen som Affärskonsult. På morgonen sitter jag gärna med en kaffe och betar av min ’to-do-lista’. Vid 09:30 har jag alltid ”Stand up” med mitt projektteam för att stämma av vad som ska göras under dagen och reda ut eventuella frågor. Efter det kan det vara allt från att förbereda och hålla i workshops för att kartlägga en säljprocess, jobba på att ta fram lösningsförslag till att ta fram testfall, plugga till Salesforce-certifiering. Andra dagar handlar om att följa upp en projektbudget och skapa User Storys. En dag är sällan den andra lik!

Vad är det roligaste du har gjort de senaste veckorna?

Det roligaste har varit att samarbeta med mina kundteam och lösa problemen tillsammans! Jag håller just nu på med en förstudie till en ny kund inför implementation av Salesforce. Det har varit väldigt kul att sätta sig in i den här nya verksamheten och hitta förbättringsförslag samt ta fram konkerata lösningsförslag.

Vad gillar du att göra när du inte jobbar?

När jag inte jobbar går jag gärna ut på restaurang, umgås med familj och vänner. På helgerna reser jag gärna till nya platser eller åker ut till mitt lanställe! Annars gillar jag att mysa, promenera och busa med min hund Bosse.

Har du några tips till någon som är intresserad av att söka jobb hos oss?

Som affärskonsult hos oss är det viktigt att du gillar att samarbeta och lösa problem tillsammans. Utöver det behöver du tycka att det är kul med utmaningar och att sätta dig in i nya situationer.