IT-projektledare

Linus Granath

’’Det är viktigt att du vågar vara dig själv. Håll inte tillbaka med att visa vem du är för oss på Releye. Var modig, var nyfiken och visa att du är ”den rätta” för jobbet!’’

Vad fick dig att välja Releye?

Jag skulle säga att jag fastnade för Releye på riktigt när jag träffade några av mina (blivande) kollegor på den andra intervjun. För mig är det viktigt att hitta ett företag med en balans mellan ambition, bra kollegor och stora kunder med projekt som utmanar dig att växa i ditt arbete. Det finns en mycket stark känsla av ”laganda” i företaget som genomsyrades redan i den andra intervjun som gav mig många bra vibbar om att jobba här. Det var intrycket av bra kollegor, stora uppdragsgivare med utmanande projekt, etablerade projektmetoder och ledningens öppenhet om att låta medarbetarna vara med och utveckla företagets arbetssätt som var avgörande för mig.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Ingen dag är den andra lik som IT-projektledare. En måndag skulle kunna börja med ett dagligt möte med Releye-teamet som arbetar med Salesforce. Där vi projektledare ser till att våra projektmedlemmar har sina dagliga uppdrag fastställda. Därefter har jag ett ”sprintplaneringsmöte”. Här fastställs kundens krav för det aktuella projektet med utvecklarna till konkreta steg för en teknisk lösning. Därefter går jag på lunch med mina kollegor. Antingen på kontoret eller på något lunchställe här i närheten beroende på hur lata vi har varit med matlådor. Efter lunch är det dags för ett veckomöte med kunden där vi går igenom uppdragen för den aktuella sprinten vi är inne i. Här tar vi även temperaturen på pågående projekt med kund. Detta, för att säkerställa att våra förväntningar och schemaläggning synkroniseras mellan oss och kunden vi jobbar med. Det sista mötet kan vara ett internt iterations demo. Här presenterar våra utvecklare sin färdiga lösning för hela projektteamet, så vi alla är uppdaterade med vad som väntar på vår nästa ’release’ mot kunden.

Vad är det roligaste du gjort de senaste veckorna?

Vi var ute på AW med kund på en spelhall/femkamp vilket var roligt!

Vad tycker du om att göra när du inte jobbar?

Jag spenderar min fritid för det mesta med vänner. Vanligtvis brukar vi ha middagar, spelkvällar, träningspass eller spontana äventyr.

Har du några tips till någon som är intresserad av att söka jobb hos oss?

Det är viktigt att du vågar vara dig själv. Håll inte tillbaka med att visa vem du är för oss på Releye. Var modig, var nyfiken och visa att du är ”den rätta” för jobbet!