12 mars 2019

I förra veckan ägde Systemvetardagen rum – för tjugotredje året i rad! Det är en mötesplats för studenter och organisationer inom IT-branschen, där värdefulla kontakter för framtiden knyts. Självklart var vi på plats!

 – Vi är alltid intresserade av att träffa nyfikna och snart nyexade studenter – vissa av dem söker jobb omgående och andra sonderar terrängen lite för att se vad som finns och vad som kan passa dem. Genom vår närvaro och personlig kontakt hoppas vi kunna fånga studenternas intresse för hur vår organisation är uppbyggd och hur vi arbetar för att skapa smarta och innovativa IT-lösningar för våra kunder, säger Daniel Äng, HR- & rekryteringsansvarig hos oss på Releye. 

Under dagen var det cirka 1500 studenter från några av Sveriges ledande IT- och kommunikationsutbildningar som besökte mässan. De minglade fritt bland företagens olika montrar och vissa hade inbokade ”kontaktsamtal” med företagsrepresentanter.

 – Vi har deltagit på Systemvetardagen tidigare, och även på liknade mässor. Jag har väldigt postitiva upplevelser från arrangemang likt dessa. Vi har lyckats hitta bra personer som passar perfekt för vår verksamhet på detta sätt – både i form av praktikanter och heltidsanställda. Ofta har studenterna en väldigt bred och varierande IT-kunskap, vilket är bra om man arbetar med kunder från olika branscher som vi gör, säger Daniel. 

Såhär såg det ut när vi besökte Sytemvetardagen 2019


Missade du oss på Systemvetardagen? Vi är alltid intresserade av träffa smarta och engagerande studenter som vill vara med och skapa framtidens banbrytande IT-lösningar. Kontakta Daniel Äng eller spana in våra lediga tjänster!