11 juli 2019

För att stoppa den stora mobbingen som pågår online, satsar nu den stora sociala mediejätten, Instagram, på att utveckla nya verktyg där Artificiell intelligens (AI) ska upptäcka och sätta stopp för mobbingen på deras plattform.

Idag har Instagram miljontals användare världen över och många av dem är unga. Mobbingen har därför blivit ett stort problem på plattformen under de senaste åren. Nu kommer frågan ”Är du säker på att du vill posta det här?” dyka upp när någon skriver något olämpligt i kommentarsfälten på deras plattform.

– Tester av funktionen har visat att vissa personer inte publicerar taskiga kommentaren, om de får en chans att tänka över saken, skriver Instagramchefen, Adam Mosseri,  i ett pressmeddelande

AI-funktioner sätter stopp för mobbingen

Instagram har valt att använda sig av Artificiell intelligens (AI) för att analysera och känna igen taskiga kommentarer. När en person skriver något taskigt i kommentarsfälten på deras plattform så dyker en fråga upp om personen i fråga verkligen vill skicka den taskiga kommentaren. Den nya antimobbingfunktionen rullades ut på plattformen i måndags och har redan testats på användare.

Vill du veta mer om hur du kan använda dig av Artificiell intelligens? Kontaka oss på Releye!

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefon
Företag
Meddelande
Jag godkänner att Releye sparar mina uppgifter i enlighet med nedan text