3 oktober 2019

I måndags närvarade vi på Microsoft Partner Inspiration Day – ett event där partners och Microsoft-representanter får möjlighet att nätverka och utbyta erfarenheter som påskyndar den digitala framgången hos deras kunder.

Då Microsoft är mitt uppe i en flytt till Urban Escape, en fastighet mitt i Stockholm City, så var temat för dagen ”flytt och förändring”. 

Flytten till molnet - resan som precis har börjat

Microsoft har en tydlig strategi om att tillsammans med sina partners kunna erbjuda och hjälpa kunderna att får en skalbar, flexibel och molnbaserad lösning som ger rätt förutsättningar för ökad tillväxt. I skrivandets stund har Microsoft redan påbörjat bygget av tre helt nya datacenter i Sverige för att kunna stödja den stora och växande efterfrågan av molnbaserade tjänster i Norden och Europa.

Andra spännande nyheter som vi tog med oss från dagen:

  • Implementering av AI i företag – Hela 84% av alla företag anser att AI skapar konkurrensmässiga fördelar, men endast 14% av alla företag väljer idag att jobba med AI. Med andra ord finns det mycket som vi kan lära och erbjuda företag inom Artificiell Intelligens.

  • Fortsatt satsning på smarta appar – Microsoft fortsätter givetvis att utveckla alla deras Business Apps med ett tydligt fokus på områdena Act (PowerApps), Automate (Flow) och Analyze (PowerBI). Vi ser med spänning fram emot nya smarta funktioner som vi kan ta vidare och presentera för våra kunder.


Vi kikade även på spännande nyheter i Microsoft senaste release, Wave 2, och på kommande events för företag och partners.

Vill du vet mer om Microsofts produkter? Tveka inte att höra av dig till oss på Releye.

 

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefon
Företag
Meddelande
Jag godkänner att Releye sparar mina uppgifter i enlighet med nedan text