21 augusti 2019

 

Varje termin tar vi på Releye emot praktikanter som får komma och jobba med ett eller flera spännande projekt under ett antal veckor. När de är här får de chansen att testa sina kunskaper, oftast inom ett specifikt område. Vår senaste praktikant heter Alexander Holmberg och studerar till Webbutvecklare .Net på Lernias Yrkeshögskola.

Hur kommer det sig att du valde att utbilda dig till webbutvecklare?

- Jag hade jobbat länge inom vården och kände till slut att jag ville testa på något nytt. Och eftersom jag alltid har gillat problemlösning, så tänkte jag att programmering kunde vara en spännande utmaning för mig att ta mig an och även ett nytt område för personlig utveckling.

Kan du berätta, vad gör en webbutvecklare?

- Som webbutvecklare arbetar du med att programmera och utveckla olika system, som till exempel webbappar och webbtjänster. Det innebär att du ofta jobbar i de vanliga frontendteknikerna på webben som HTML, CSS eller JavaScript. Och i något av backendspråken som Java, JavaScript, Python, Ruby eller C#. Att jobba som webbutvecklare är väldigt kul eftersom du får vara med och skapa något från grunden -  från idé till färdig lansering.

När du sökte en praktikplats, vad var viktigt för dig då?

- Jag sökte en praktikplats som kunde erbjuda mig spännande lösningar och projekt, där jag kunde få utmana mig själv och testa mina kunskaper för att utvecklas på ett personligt plan. Jag letade även efter en praktiklats där det fanns möjlighet till anställning efter praktiken.

Varför ville du göra din praktik här på Releye?

- En vän till mig hade gjort sin praktik hos Releye och är idag anställd. Han talade väldigt bra om företaget vilket gjorde mig intresserad. Jag tyckte även att arbetet med olika CRM-lösningar lät som en rolig utmaning.

Vad har du fått göra under din praktik?

- Jag har fått lära mig en hel del om Salesforce eftersom jag fått vara med i olika kundprojekt, vilket har varit en lärorik och rolig utmaning att ta sig an. Under min praktik har jag även fått vara med och utveckla en ny hemsida på en ny plattform som snart ska ersätta den gamla hemsidan.

Hur upplever du att din LIA-period har varit här hos oss på Releye?

- Den har varit över förväntan. Alla har varit väldigt tillmötesgående och omhändertagande och jag har fått roliga utmaningar, där jag fått tänka själv och hitta egna lösningar för att komma vidare i projektet - vilket gör allt ännu roligare när allting faller på plats.

Skulle du rekommendera Releye som arbetsgivare/praktikplats till andra? Och varför?

- Ja, absolut! Jag tycker att alla här har anstängt sig för att jag ska trivas och utvecklas under min praktik. Ni har verkligen sett till att jag skulle få ut det mesta utav min tid här och det känner jag att jag verkligen har fått.

Vad tror du att du gör om 5 år?

- Jag hoppas att jag kommer få fortsätta utveckla och skapa smarta lösningar som förenklar vardagen för företag och organistioner. Det är vad jag tycker är mest givande med att arbeta som utvecklare idag.

Video: Alexander berättar som sin praktik

 

Vill du veta mer om Releye som arbetsplats eller kanske lära känna fler av våra kollegor? Besök vår karriärsida