30 augusti 2019

Med de första lite kallare dagarna såhär efter sommarhettan har Salesforce bedömt att det är dags för Winter ’20-versionen av Salesforce. Som tidigast kan den nya versionen köras den 6e september i en preview-sandbox och kommer att vara tillgänglig för alla miljöer den 12:e oktober.

Vi på Releye väntar med spänning att få lägga händerna på den senaste versionen och vill här ta tillfället att berätta om de nya funktioner som vi särskilt ser fram emot.

1. High Velocity Sales

Mest noterbart är nog den nya produkten som Salesforce introducerar i den senaste versionen som kan beställas till en extra kostnad. Denna produkt, High Velocity Sales, erbjuder förbättrad hantering av försäljningsprocesser som sker i hög hastighet och i stora kvantiteter – framför allt med hjälp av ett nytt verktyg för säljchefer och administratörer att definiera säljprocesser och applicera effektiva automatiseringsmöjligheter till dem. Dessa processer kan vidare integreras med en tillkommande funktion att ringa telefonsamtal direkt från Salesforce med ett knapptryck.

Slutligen erbjuder produkten AI-baserade lösningar för att tolka innehåll från e-post och kalenderbokningar och strukturera dessa inom säljprocessen. Det blir även möjligt att ranka leads på sannolikheten att de leder till affär. Här finns definitivt potential till att effektivisera och strukturera stora organisationers säljprocesser.

Läs mer på: https://www.salesforce.com/products/sales-cloud/tools/high-velocity-sales

2. Uppgradering av mobilversionen

Salesforce har i Winter ’20-uppdateringen lagt ett stort fokus på mobilversionen och sett till att mobilversionen nu använder samma Lightning Experience som används på datorn. Denna stora uppdatering innebär att all information i Salesforce-miljön nu ännu lättare kan nås genom mobilen.

3. Automatiserad kundfeedback med Salesforce Surveys

En hel rad förbättringar har gjorts av Salesforce Surveys, som är ett verktyg för att skapa enkätundersökningar. Nu kan enkäter skickas ut automatiskt, exempelvis kan en kundenkät skickas ut varje gång ett supportärende stängs.

4. Salesforce AI-lösning Einstein finns nu i Pardot

Salesforce verktyg för marketing automation, Pardot, har också fått en hel del nya funktioner. Särskilt spännande är att se hur Salesforce AI-lösning Einstein har integrerats för att ranka kunders beteende under de automatiska marknadsföringsprocesserna för att avgöra deras sannolikhet att bli potentiella kunder. Om man inte redan använder Pardot är detta ett utmärkt tillfälle att överväga detta kraftfulla verktyg för marknadsföring!

5. Möjligt att användarstyra Salesforce globala sökverktyg

Denna version finns tillgänglig i Beta och för med sig många förbättringar av det globala sökverktyget som kan aktiveras av administratörer. Exempelvis kan sökresultat anpassas efter användaren och begränsa sökresultaten. På så sätt behöver användaren bara se de result som är relevanta för den personen, så som en specifik bransch, ett antal produktområden eller ett kundsegment. En häftig funktion som vi ser en spännande potential inom är att sökningar automatiskt kan översättas till rapporter (t.ex. om man söker på ”my opportunities this month”).

6. Generella förbättringar av Salesforce i Winter ´20

Vi kommer även se en hel del förbättringar för administratörer. Exemeplvis i Prompts som är ett relativt nytt verktyg att förmedla ändringar i en Salesforce-miljö genom att visa anpassningsbara rutor med beskrivningar om vad som ändrats i en viss vy.

En annan bra funktion är att man nu kommer kunna se borttagna objekt i Papperskorgen i Lightning Experience som kan vara väldigt användbart om man oavsiktligt råkat ta bort ett objekt. Denna funktion har tidigare bara funnits tillgänglig i Salesforce Classic.

Slutord

Detta är enbart ett begränsat urval av nya funktioner som vi kommer att se i nästa uppdatering av Salesforce och det finns givetvis mycket mer att se fram emot!

 

Kontakta oss om du vill ha mer information om den kommande releasen eller om du är intresserad av att testa någon av de nya funktionerna.

 

Förnamn*
Efternamn*
Email*
Telefon
Företag
Meddelande
Jag godkänner att Releye sparar mina uppgifter i enlighet med nedan text