Ny samarbetspartner för att fortsätta vara bäst i klassen

17 feb, 2021

Medarbetarna är bland det viktigaste vi har på Releye och på samma sätt som vi hela tiden testar nya metoder, modeller och tekniker, testar vi så klart också olika sätt att utveckla medarbetare och vårt ledarskap. Liksom våra kunder kommer till oss för specialist/experthjälp med att skapa attraktiva och effektiva CRM-lösningar anlitar vi nu Novare för att säkerställa att vårt personliga och inkluderande ledarskap utvecklas i takt med att bolaget växer.

Vi har pratat med Petra Wigh, senior konsult på Novare Leadership Academy och programägare för mentorprogrammet. Här berättar hon om hur mentorskapet fungerar, hur de har ställt om i pandemin och hur du kan få ut så mycket som möjligt av programmet. 

Vad gör Novare Leadership Academy?
– Vi erbjuder ledarskapsprogram, nätverk och forum för ledare och specialister som vill utvecklas och ta nästa steg. Genom nätverket samlar vi ledare och experter från olika sektorer för inspiration, verktyg och erfarenhetsutbyte.

Hur går mentorprogrammet till?

– Mentorprogrammet bygger på en skräddarsydd matchning som utgår från adeptens ambitioner, önskemål och behov framåt. När vi har hittat en mentor med matchande bakgrund, erfarenhet och passion hjälper vi till att starta igång mentorskapet och mentorparets individuella träffar. Vi delar också med oss av vår verktygslåda för ett framgångsrikt mentorskap. Adepten träffar sin mentor löpande under 10 månader och vi bjuder även in till fyra stora programworkshops med talare och gäster på aktuella teman som framtidens ledarskap, hållbar karriär och hållbar innovation.  

Hur har ni ställt om i pandemin?

– Vi har sett att det här programmet fungerar klockrent att köra digitalt. Det har även skapat möjligheter för personer som bor utanför Sverige. Nu behöver vi inte längre ha geografiska begränsningar i våra mentormatchningar, vilket har öppnat många nya dörrar!

– Det är ju också en tid av omställning och nya förutsättningar och vi har sett att många verkligen har uppskattat att ha ett externt bollplank och stöd. Att kunna bolla viktiga frågor med en person som har tidigare erfarenhet av att ställa om, hantera kriser, konjunkturcykler mm även om det inte just har handlat om en pandemi.

Vad tänker ni om samarbetet med Releye?

– Vi tycker att det är fantastiskt med bolag som investerar i medarbetarna. Det här är ju ett verktyg som adderar till medarbetarens utveckling och accelererar lärandet.  Vi tycker att det är jättekul att ni ser att det är viktigt och vill vara med och satsa.

Vad är dina bästa tips för att få ut så mycket som möjligt av mentorprogrammet?

– Var tydlig med mål och förväntningar, var nyfiken, våga agera och testa nytt, släpp garden och prata om det som är viktigt på riktigt!

Är du nyfiken på Mentorprogrammet hos Novare? Läs mer

Vill du veta mer om IT-trender 2021? Hör av dig till oss!

Petra Wigh
Senior konsult på Novare Leadership Academy

Inspireras och läs mer

Power Platform: Vad är det och hur fungerar det?

Power Platform: Vad är det och hur fungerar det?

Microsoft Power Platform har varit på många människors läppar de senaste åren. Konceptet gör det möjligt för alla, oavsett om du är utvecklare eller inte, att bygga komplexa affärslösningar. Vejai är Senior Utvecklare på Releye och har arbetat med flera produkter inom...

läs mer
Wave 1 2021: Här är nyheterna i Microsofts nya release

Wave 1 2021: Här är nyheterna i Microsofts nya release

Vårens stora release-våg närmar sig! Redan den 1 april påbörjar Microsoft sin nya release Wave 1 2021. I den här releasen längtar vi efter att hugga tag i säljautomation, AI-baserad tilldelning och Track My Technician. Här listar en av våra Dynamics...

läs mer
Manufacturing Cloud: Vad är det och hur fungerar det?

Manufacturing Cloud: Vad är det och hur fungerar det?

Manufacturing Cloud är ett relativt nytt tillskott i Salesforce-familjen som är till för företag inom tillverkningsindustrin. Med plattformen kan företag planera inför sina kommande produktioner och ta del av prognoser för att öka försäljningen och samarbetet inom...

läs mer