En sommarhälsning från Releyes VD

6 jul, 2020

Nu är det juli och vi har precis stängt vårt verksamhetsår – ett år vars sista hälft inte varit något annat likt. Vi är många som under det senaste halvåret stått inför utmaningar vi aldrig mött förut, och vi har hanterat dessa utmaningar under oro och med stor osäkerhet kring hur framtiden kommer se ut på såväl kort som lång sikt. Samtidigt har vi sett vilken fantastisk skillnad vi alla kan göra, för andra individer, för organisationer och företag i näringslivet, och för samhället i stort. Trots den oro och osäkerhet som många känt finns drivkraft, vilja och förmåga att göra något bättre. 

Och detta vill jag ta med mig in i nästa år: Att vi hela tiden gör något bättre, att vi fortsätter utvecklas och göra skillnad för oss själva och för andra. Att vi inte blir reaktiva och väntar på vad som sker i omvärlden innan vi vågar förändra till det bättre. Att vi i ännu större utsträckning såväl odlar en kultur som etablerar struktur för främjandet av innovation och förmåga till realisering av idéer.  

 

Innovation kräver mod, och därför är trygghet och tillit helt centralt för vår innovationskraft – känslor som vi i större utsträckning än vanligt behövt adressera under de senaste månaderna. Att våga presentera en ny idé för medarbetare, partners och kunder, eller att våga investera tid och andra resurser i att testa nya arbetssätt eller ny teknik, är inte självklart i tider av osäkerhet. De flesta av oss undviker att ta risk när vi känner oss osäkra, och det kan upplevas säkrare att vänta och se. Och tyvärr blir de flesta av oss mindre mottagliga för det nya och det okända när vi är osäkra, vilket kräver ännu mer mod från den som vill genomföra en förändring.  

Ledningsgruppen har ett stort ansvar i att balansera arbetet och kommunikationen kring trygghet och stabilitet parallellt med att uppmuntra nytänkande och innovation. Ett rimligt risktagande som ligger i linje med strategi och planer för affärsutveckling behöver även i tuffa tider uppmuntras, annars slutar de goda idéerna komma.  

Vi vet att andelen framgångsrika uppfinningar eller innovationer i regel är ganska låg i förhållande till hur många försök man gör. Självklart ska vi försöka vara än mer träffsäkra och inte lägga tid på självklara misslyckanden, men vi måste våga fortsätta testa, och ta lite risk – annars slutar vi utvecklas.  

Hur gör vi då, när vi vill fortsätta vara proaktiva och innovativa, samtidigt som vi inte vet hur marknaden ser ut i höst, eller i nästa vecka, eller ens imorgon? En del i svaret är så klart att vi måste vara agila och ha förmåga att snabbt identifiera nya behov och problem som behöver lösas, och snabbt ta fram lösningar som vi kan erbjuda våra kunder. Det blir ännu viktigare att vara snabb, och på samma sätt som med innovationskraften: Det är lättare att vara snabbfotad och få med hela organisationen i förändringar om medarbetare och partners känner trygghet och tillit.  

Och det finns tusen och ett sätt att skapa känslor av trygghet och tillit i din organisation. Ett sätt är att visa tillit: Ge mandat och ansvar att få testa själv, komma på egna lösningar på problem. Ett annat sätt är att vara supertransparent med beslut och planer. Ett tredje sätt är att etablera rutiner och processer som säkerställer att kontroller och uppföljning görs på ett centralt kontrollerat sätt. På Releye försöker göra, nästan, allt vi kan för att våra medarbetare och kunder ska känna trygghet och tillit, men samtidigt aldrig sluta utmana och göra något bättre. Även nästa år. 

Och självklart börjar alla förbättringar hos en själv först. Vill jag utveckla mitt företag måste jag utveckla mig själv först. Hitta på något nytt i sommar – gör något du inte gjort förut! (Själv lärde jag mig spela tennis i våras – en perfekt aktivitet i tider av social distansering, särskilt för mig som mest letar bollar utanför planen. Detta visade sig vara inte bara centralt för välmående och hälsa utan även för att frigöra hjärnkapacitet till nya tankar och problemlösning 😊.) Hitta din nya grej, och ha en riktigt skön sommar!! 

Inspireras och läs mer

Nyheter från Microsoft Release Wave 2 2020

Nyheter från Microsoft Release Wave 2 2020

Två gånger om året släpper Microsoft uppgraderingar till Dynamics 365. Den 2 oktober påbörjas Microsoft Release Wave 2 2020 en automatisk uppgradering av alla lösningar på Dynamics 365-plattformen. Releye har givetvis koll på den nya releasen och ny funktionalitet som...

läs mer
Rejmes Bil påbörjar sin digitaliseringsresa

Rejmes Bil påbörjar sin digitaliseringsresa

Mitt i Corona-pandemins topp bestämde sig Rejmes Bil för att ta påbörja sin digitaliseringsresa. Valet av plattform föll på Salesforce Service Cloud och Marketing Cloud, med Releye som implementationspartner. Ett stort men nödvändigt beslut för att möta den efterfråga...

läs mer
Sofia Carling är tillbaka i gänget!

Sofia Carling är tillbaka i gänget!

Vi säger hej & välkommen tillbaka till Sofia Carling! Sofia gjorde sin praktik hos oss under våren och har nu blivit anställd som IT-projektledare i vårt Salesforce-team. I sin roll på Releye kommer hon att möta kunder, koordinera projekt och se till att arbetet...

läs mer
Share This