9 favoriter från Salesforce Winter ‘22 release

Oct 11, 2021

I helgen släppte Salesforce sin winter ’22 release! I den här releasen hittar vi bland annat dynamiska mätdiagram, snyggare mejlmallar och en ny startsida för mobilappen. Sofia Carling, Martin Broliden och Sander Svensson Svenungsson är affärskonsulter på Releye och har spanat in nyheterna. Här kommer deras favoriter!

1.Dynamiska mätardiagram (beta) 

De nya dynamiska mätdiagrammen i instrumentpanelen är perfekta för att följa upp prestationer och affärsmål. Dynamiska mätardiagram ger dig mer flexibiliteten för att följa dina mål i realtid och passar särskilt bra för företag i förändring 

2. Sortera kommande och försenade aktiviteter som du vill

Nu kan du välja hur du vill sortera kommande uppgifter och möten. Tidigare visades alltid aktiviteten med närmast förfallodag längst ner på listan. Men nu kan du alltså sortera dem precis som du vill! Om du vill se de försenade aktiviteterna först klickar du bara på kugghjulsikonen i aktivitetskomponenten och ändrar sorteringsordningen. 

3. Uppdateringar av mejlmallarna

Email Template Builder har fått en del större uppdateringar de senaste releaserna och gjort det möjligt att skicka ännu snyggare mejl till dina kunder. I Winter ’22 releasen kommer du även kunna:

• Lägga till rader och kolumner till dina mejlmallar

• Lägga till padding

• Lägga till indenteringar

• Skapa längre ämnesrader

4. Skapa profiler genom SOAP API

Det kommer också bli enklare att skapa en anpassad profil utan några initiala behörigheter genom att använda SOAP API objektet. Detta gör det lättare att anpassa vilka behörigheter som tilldelas profilen eftersom man tidigare behövde klona en existerande profil och ärva dess behörighetsintställningar.

5. Briefcase Builder för fältservice

I Salesforce Winter 22’ blir det lättare att tillgängliggöra data i offline-läge för fältservice-arbetare som använder Salesforce Field Service mobilapp. Genom att välja vilken information och vilka fält som ska visas kan du nu skapa en offline-plattform för enskilda användare, grupper och anslutna appar som gör upplevelsen mer flexibel, lättanvänd och effektiv för användarna.

6. Uppdatera fler fält direkt i rapporter

I sommarens release blev Inline editing för rapporter tillgängligt – I denna release kan du nu även redigera datum, picklists & lookup fields. Om du har inline editing aktiverat behöver du inte göra något, hovra endast över de fält du vill redigera och tryck på pennsymbolen för att uppdatera. Fältvärdet uppdateras i rapporten, dess källa och rapporten körs om igen automatiskt.

7. Ny startsida för mobilappen

Äntligen lanseras den nya startsidan till mobilappen. Den nya startsidan är betydligt renare och mer lättnavigerad för att hjälpa dig hitta det du vill fort. Era användare kan själva anpassa sidan efter vad de vill se direkt i appen genom att lägga till-, eller ta bort -’’kort’’. Nedan ser du exempel på vad som kan synas!

8. Dynamic Interactions – Mer kommunikation mellan olika appar och componenter

Nu finns det möjlighet att skapa applikationer med komponenter som kommunicerar och transformeras beroende på diverse användarinteraktioner. Detta sker genom att administratörer och utvecklare jobbar tillsammans med att utse en komponent som kan trigga en händelse och sedan definiera vad som sker när detta sker. Detta är applicerbart i flera fall, ett exempel är att kartvyn uppdateras beroende på vilket företag som är valt, se här:

9. Skicka mejl via användares egen mail (pilot)

List emails används av säljare för att skicka ut mejlkampanjer direkt från Salesforce. Det har orsakat formateringsproblem vilket har gjort att der har sett ut som att mejlen kommit från Salesforce och inte användaren. Nu kan du istället skicka dina mejl genom Gmail, Microsoft Exchange, eller Office 365, för att försäkra dig om att samtliga mejl ser ut att ha blivit manuellt skickade.

Sofia Carling,
Affärskonsult på Releye

Martin Broliden,
Affärskonsult på Releye

Sander Svensson Svenungsson,
Affärskonsult på Releye

Fler inlägg

Wave 2 2021: Nyheterna i Microsofts senaste release

Wave 2 2021: Nyheterna i Microsofts senaste release

I mitten av oktober får vi äntligen ta del av Microsofts Release Wave 2 för 2021. I releasen hittar vi bland annat nyheter i Dynamics 365 Sales, Customer Service och såklart i Marketing. Microsofts AI-assistent för att skapa innehåll och chattintegration med Teams...

read more
Så får du en gratis testperiod i Dynamics 365 Marketing

Så får du en gratis testperiod i Dynamics 365 Marketing

Nu kan alla som har en Office365/Microsoft365 licens testa Dynamics 365 Marketing gratis! Erbjudandet ger dig full tillgång till Dynamics 365 Marketing och gäller under sex månader. Är du nyfiken på hur du kommer i gång? Här förklarar vi i steg för steg hur du får...

read more
Nu hittar du oss på Instagram!

Nu hittar du oss på Instagram!

Funderar du på hur det är att jobba på Releye? Nu kan du hänga med oss i vardagen via vårt Instagramkonto. Varje vecka tar en av våra kollegor över kontot för att uppdatera om kunder, projekt, luncher, AW:s.. och ja, hur livet som en ”Releyeare” är helt enkelt! Du...

read more